F.A.Qs

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!

Διάρκεια Ζωής Εκτυπώσεων

Όλες μας οι εκτυπώσεις και τα προϊόντα έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 50 χρόνια, όπως αυτή ορίζεται από τις πιστοποιήσεις που παρέχουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, χωρίς αυτές να αποτελούν ταυτόχρονα εγγύηση διάρκειας ζωής και αυτό διότι δεν δύναται να υπάρχει έλεγχος ως προς τις συνθήκες στις οποίες οι εκτυπώσεις εκτίθενται στο τέλος.

Οι πιστοποιήσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες έκθεσης, όπως εσωτερικοί χώροι, χωρίς ηλιακό φως και ακτινοβολία, 20˚C - 28˚C θερμοκρασία και 60% υγρασία. Κάθε απόκλιση από αυτές, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής και να επηρεάσει την ποιότητα των εκτυπώσεων. Υπό κανονικές συνθήκες έκθεσης στον ήλιο, η διάρκεια ζωής μπορεί να μειωθεί ακόμα και σε λιγότερα από 5 χρόνια. Το Photolab Athens ενημερώνει για τις πιστοποιήσεις της εκάστοτε μεθόδου από τις κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά δεν εγγυάται τη διάρκεια ζωής των εκτυπώσεων.

Ανέβασμα Αρχείων

Μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε τα αρχεία σας μέσω του καναλιού μας στο wetransfer.com, από το βασικό μενού επιλέγοντας “Ανέβασμα Αρχείων”. Σημειώστε στο πεδίο “message” του wetransfer.com, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, κτλ) καθώς και όσο πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία σας. Μόλις λάβουμε το link, μία επιβεβαίωση θα έρθει στο email σας. Πρωτού προχωρήσουμε την παραγγελία σας, θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά για το τελικό κόστος.

Online Παραγγελία

Στείλτε μας εύκολα την παραγγελία σας χρησιμοποιώντας το κανάλι μας στο wetransfer.com. Για το ανέβασμα του αρχείου, διαβάστε τις οδηγίες της προηγούμενης παραγράφου. Προτού προχωρήσουμε την παραγγελία σας, θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά για το τελικό κόστος. Η πληρωμή της παραγγελίας μπορεί να γίνει μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή PayPal (δείτε την επόμενη παράγραφο “Τρόποι Πληρωμής”). Ανάλογα με το σημείο αποστολής της παραγγελίας, θα φροντίσουμε για τον καταλληλότερο και ασφαλέστερο τρόπο αποστολής.

Τρόποι πληρωμής

Υποστηρίζουμε τις παρακάτω μεθόδους πληρωμής. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, PayPal, πληρωμή με μετρητά (μέχρι του ποσού των 500€), πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (VISA και AMERICAN EXPRESS) καθώς και 6 άτοκες δόσεις (για ποσά μεγαλύτερα των 300€ - απαιτείται πιστωτική κάρτα). Τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μας βρίσκονται στο κάτω μέρος της αρχικής μας σελίδας. Ο λογαριασμός μας στο PayPal είναι: paypal_payments@photolabathens.com

Πολιτική ΦΠΑ

Κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται εντός Ελλάδας, επιβαρύνεται με τον ανάλογο ΦΠΑ, με την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου. Πελάτες του εξωτερικού εξαιρούνται τον ΦΠΑ μόνο αν διαθέτουν ΑΦΜ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχει στο σύστημα Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών. Τα προϊόντα θα πρέπει να αποστέλλονται στη συγκεκριμένη χώρα και να συνοδεύονται από το αποδεικτικό μεταφοράς τους. Ιδιώτες πελάτες εξωτερικού επιβαρύνονται με τον ΦΠΑ.

Πολιτική Συσκευασίας

Όλες οι εκτυπώσεις που αποστέλλονται από εμάς, συσκευάζονται σε σκληρούς κυλίνδρους για μέγιστη ασφάλεια. Οι άκαμπτες επιφάνειες (επικολλήσεις, ακρυλικά, κτλ) συσκευάζονται με ειδικές αφρώδεις προστατευτικές γωνίες, χαρτόνι και φυσσαλίδες στις περιπτώσεις όπου η μεταφορά γίνεται από τον ίδιο τον πελάτη ή από μεταφορικές εταιρίες εντός Ελλάδας. Σε περίπτωση αποστολής εκτός Ελλάδας, όλες* οι άκαμπτες εκτυπώσεις τοποθετούνται σε ξυλοκιβώτιο για μέγιστη ασφάλεια.

*μόνο κάποιες πολύ μικρές διαστάσεις μπορεί να αποσταλούν με διαφορετικό τρόπο.

Αποσυσκευασία Εκτυπώσεων

Εάν οι εκτυπώσεις προστατεύονται από τις ειδικές αφρώδεις γωνίες, καλό θα είναι να μην αφαιρούνται πριν την τελική ανάρτησή τους. Μην τοποθετείτε τις εκτυπώσεις κάθετα χωρίς προστασία καθώς υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν τα άκρα. Για μέγιστη ασφάλεια τοποθετείτε τις εκτυπώσεις σας οριζόντια, πάνω σε μία απαλή επιφάνεια. Μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα κατά την αποσυσκευασία. Καλό θα είναι να φοράτε απαλά βαμβακερά γάντια.

Διαχείριση των Metal Print

Παρόλο που τα Metal Prints είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση. Σας προτείνουμε να μην αφαιρείτε τις αφρώδεις προστατευτικές γωνίες μέχρι την τελική ανάρτησή τους. Μην τα τοποθετείτε κάθετα χωρίς προστασία. Για μέγιστη ασφάλεια τοποθετήστε τα οριζόντια πάνω σε μία απαλή επιφάνεια.

Υπολογισμός τιμών

Ο τιμοκατάλογός μας είναι διάθεσιμος στην ενότητα “Υπηρεσίες” - “Downloads”. Όλες οι αναφερόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Σε ορισμένες υπηρεσίες με διαστάσεις μικρότερες από 0.7m², οι τιμές περιλαμβάνουν μία κλιμακωτή ποσοστιαία προσαύξηση. Ορισμένες διαστάσεις Metal Print, μεγαλύτερες του 80x120, μπορεί να περιλαμβάνουν προσαύξηση λόγω μεγάλης φύρας υλικού. Καλό θα είναι πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας και να σας αποστέλλουμε γραπτή προσφορά.

Διαχείριση Χρώματος

Το Photolab χρησιμοποιεί custom icc profiles για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλοί πελάτες μπορεί να δουν διαφορές μεταξύ της οθόνης τους και των εκτυπώσεων. Αυτό είναι λογικό εάν η οθόνη δεν είναι καλιμπραρισμένη με το κατάλληλο σπεκτοφωτόμετρο. Το αποτέλεσμα των εκτυπώσεων είναι συνήθως κοντά στο 90% σε σχέση με το αρχείο. Στην επόμενη παράγραφο μπορείτε να διαβάσετε πώς να ελέγξετε το περιβάλλον εργασίας σας, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Έλεγχος Οθόνης

Μπορείτε να ελέγξετε την οθόνη σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Κατεβάστε το αρχείο “Monitor Reference” από την ενότητα “Downloads” (Μενού - Υπηρεσίες - Downloads). Καλέστε μας προκειμένου να σας στείλουμε το αντίστοιχο αρχείο εκτυπωμένο, εντελώς δωρεάν. Μόλις το λάβετε, συγκρίνετέ το με αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Σημειώστε ότι οι φωτιστικές συνθήκες του χώρου σας, θα πρέπει να είναι σταθερές και ιδανικά ανάμεσα σε 5000Κ με 5500Κ καθώς και σε ένα εύρος μεταξύ 80 με 120cd/m².

Εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ αρχείου και εκτύπωσης, τότε σίγουρα η οθόνη σας χρειάζεται καλιμπράρισμα με ειδικό όργανο. Το Photolab μπορεί να αναλάβει το καλιμπράρισμα της οθόνης σας κατόπιν συνεννόησης.

Μετατροπή Icc Profiles

Στο Photolab μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα διαθέσιμα icc profiles για όλα μας τα υλικά. Μόλις κατεβάσετε κάποιο icc profile, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “εγκατάσταση”. Στη συνέχεια, στο Photoshop επιλέξτε από το μενού “Edit” - “Convert to Profile”. Στο αναδιπλούμενο μενού θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα profiles. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και κάντε κλικ στο “preview” ώστε να δείτε τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν. Στη συνέχεια πατήστε “ΟΚ” και αποθηκεύστε ξανά το αρχείο.