Skip to main content

Συχνές ερωτήσεις

Διάρκεια ζωής εκτυπώσεων

Οι εκτυπώσεις pigment fine art και minilab c-print έχουν διάρκεια ζωής έως ή και μεγαλύτερη από 50 χρόνια, ανάλογα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε χαρτιού (ποσοστό OBA, acid free, κτλ).

Oι εκτυπώσεις solvent και uv έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής έως 3 χρόνια σε εξωτερικούς χώρους και ανάλογα με την έκθεση στο ηλιακό φως,

Οι εκτυπώσεις ChromaLuxe Metal Print έχουν διάρκεια ζωής έως 64 χρόνια, όπως αυτή ορίζεται από τις πιστοποιήσεις που παρέχει η κατασκευάστρια εταιρεία ChromaLuxe, μέσω της Wilhelm Imaging Research.

Οι εκτυπώσεις Acryluxe και Face mont έχουν διάρκεια ζωής έως ή και μεγαλύτερη από 10 χρόνια.

Όλα τα παραπάνω ορίζονται από τις πιστοποιήσεις που παρέχουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, χωρίς αυτές να αποτελούν ταυτόχρονα εγγύηση διάρκειας ζωής και αυτό διότι δεν δύναται να υπάρχει έλεγχος ως προς τις συνθήκες στις οποίες οι εκτυπώσεις εκτίθενται στο τέλος.

Οι πιστοποιήσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες έκθεσης, όπως εσωτερικοί χώροι, χωρίς ηλιακό φως και ακτινοβολία, 20˚C – 28˚C θερμοκρασία, 60% υγρασία και απουσία περιβαλλοντικής ή άλλης μόλυνσης του αέρα. Κάθε απόκλιση από αυτές, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής και να επηρεάσει την ποιότητα των εκτυπώσεων. Υπό κανονικές συνθήκες έκθεσης στον ήλιο (απευθείας ή και εξ ανακλάσεως), η διάρκεια ζωής μπορεί να μειωθεί ακόμα και σε λιγότερα από 5 χρόνια. Το Photolab Athens ενημερώνει για τις πιστοποιήσεις της εκάστοτε μεθόδου από τις κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά δεν εγγυάται τη διάρκεια ζωής των εκτυπώσεων.

Ανέβασμα αρχείων

Μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε τα αρχεία σας μέσω του καναλιού μας στο wetransfer.com, από το κεντρικό μενού “Ανέβασμα Αρχείων”. Ακολουθήστε τα βήματα και θα σας οδηγήσουν στο κανάλι μας στο wetransfer.com. Σημειώστε στο πεδίο “title” το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και στο πεδίο “message” όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  σχετικά με τα αρχεία σας. Μόλις λάβουμε το link, μία επιβεβαίωση θα έρθει στο email σας. Πρωτού προχωρήσουμε την παραγγελία σας, θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά για το τελικό κόστος.

Online παραγγελία

Επιλέξτε από το κεντρικό μενού “Ανέβασμα Αρχείων” και ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες για την καταχώρηση της παραγγελίας σας. Φυσικά για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση παραμένουμε στην διάθεσή σας τηλεφωνικά και μέσω e-mail.

Τρόποι πληρωμής

  • κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  • PayPal
  • πληρωμή με μετρητά (μέχρι το ποσό των 500€)
  • πληρωμή με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (με χρήση πιστωτικής κάρτας και για ποσά μεγαλύτερα των 300€, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής με έως και 6 άτοκες δόσεις)*

 

Τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μας καθώς και του λογαριασμού μας στο PayPal βρίσκονται στο κάτω μέρος της αρχικής μας σελίδας.

*η πληρωμή μέσω κάρτας είναι δυνατή μόνο στην έδρα της εταιρίας μας στον Χολαργό, καθώς το υποκατάστημά μας στις Αχαρνές δεν διαθέτει POS.

Πολιτική ΦΠΑ

Κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται εντός Ελλάδας, επιβαρύνεται με τον ανάλογο ΦΠΑ, με την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου.

Πελάτες εξωτερικού εντός Ε.Ε. εξαιρούνται τον ΦΠΑ μόνο με την έκδοση τιμολογίου σε εταιρία με έδρα στην εν λόγω χώρα της Ε.Ε. (σύστημα Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών), με απαραίτητη προϋπόθεση τα προϊόντα να αποστέλλονται στο εξωτερικό και να συνοδεύονται από αντίστοιχο παραστατικό. Το τιμολόγιο λειτουργεί ως συνοδευτικό έγγραφο της μεταφοράς και δικαιολογητικό της ενδοκοινοτικής συναλλαγής και είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται στο πακέτο, σε περίπτωση ασφάλισης της αποστολής. Σε περίπτωση που η αποστολή γίνει σε τρίτο παραλήπτη και ο πελάτης δεν θέλει να συμπεριλαμβάνεται το τιμολόγιο στο πακέτο, τότε η αποστολή συνοδεύεται από Δελτίο Αποστολής, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δυνατή η ασφάλιση του πακέτου.

Πελάτες εξωτερικού σε Τρίτη Χώρα εξαιρούνται τον ΦΠΑ, εφόσον εκδοθεί τιμολόγιο σε εταιρία με έδρα την εν λόγω χώρα, με απαραίτητη προϋπόθεση τα προϊόντα να αποστέλλονται μόνο στην έδρα της εταιρίας και να συνοδεύονται από το αντίστοιχο τιμολόγιο που θα λειτουργεί ως συνοδευτικό της μεταφοράς και δικαιολογητικό της εξαγωγής.

Ιδιώτες πελάτες εξωτερικού επιβαρύνονται με τον ΦΠΑ, καθώς η έκδοση απλής απόδειξης περιλαμβάνει πάντα τον ΦΠΑ της χώρας στην οποία γίνεται η αγορά και η συναλλαγή.

Πολιτική συσκευασίας

Όλες οι εκτυπώσεις που αποστέλλονται από εμάς μέσω courier, συσκευάζονται σε σκληρούς κυλίνδρους για μέγιστη ασφάλεια.

Οι άκαμπτες επιφάνειες (επικολλήσεις, metal prints, ακρυλικά, κτλ) συσκευάζονται με ειδικές αφρώδεις προστατευτικές γωνίες και φυσαλίδες, στις περιπτώσεις που η μεταφορά γίνεται από τον ίδιο τον πελάτη και με επιπλέον χοντρό χαρτόνι, αν η μεταφορά γίνει από μεταφορικές εταιρίες εντός Ελλάδας.

Σε περίπτωση αποστολής εκτός Ελλάδας και εντός Ε.Ε., όλες* οι άκαμπτες εκτυπώσεις τοποθετούνται σε ξυλοκιβώτιο για μέγιστη ασφάλεια.

Σε Τρίτες Χώρες, η εταιρεία μας δύναται να στείλει μονο εκτυπώσεις σε χαρτί οι οποίες συσκευάζονται σε σκληρούς κυλίνδρους, καθώς δεν αναλαμβάνουμε την κατασκευή ξυλοκιβωτίων με ειδική σήμανση απεντόμωσης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να περάσει το δέμα τον σχετικό τελωνειακό έλεγχο, κατά την εισαγωγή του στην Τρίτη Χώρα.

*μόνο κάποιες πολύ μικρές διαστάσεις μπορεί να αποσταλούν με διαφορετικό τρόπο και κατόπιν συνεννόησης.

Αποσυσκευασία εκτυπώσεων

Εάν οι εκτυπώσεις προστατεύονται από τις ειδικές αφρώδεις γωνίες, καλό θα είναι να μην αφαιρούνται πριν την τελική ανάρτησή τους.

Μην τοποθετείτε τις εκτυπώσεις κάθετα σε κάποια επιφάνεια χωρίς προστασία καθώς υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν τα άκρα.

Για μέγιστη ασφάλεια τοποθετείτε τις εκτυπώσεις σας οριζόντια, πάνω σε μία απαλή επιφάνεια.

Μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα κατά την αποσυσκευασία.

Καλό θα είναι να φοράτε απαλά, βαμβακερά γάντια.

Διαχείριση των εκτυπώσεων "Metal Print ΙΙ"

Παρόλο που τα Metal Prints είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση. Σας προτείνουμε να μην αφαιρείτε τις αφρώδεις προστατευτικές γωνίες μέχρι την τελική ανάρτησή τους. Μην τα τοποθετείτε κάθετα χωρίς προστασία. Για μέγιστη ασφάλεια τοποθετήστε τα οριζόντια πάνω σε μία απαλή επιφάνεια.

Υπολογισμός τμών

Ο τιμοκατάλογός μας είναι διάθεσιμος στην ενότητα “Υπηρεσίες” – “Downloads/Τιμοκατάλογος”. Όλες οι αναφερόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Σε ορισμένες υπηρεσίες με διαστάσεις μικρότερες από 0.7m², οι τιμές περιλαμβάνουν μία κλιμακωτή ποσοστιαία προσαύξηση.

Καλό θα είναι πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας και να σας στέλνουμε ηλεκτρονικά, γραπτή οικονομική προσφορά, για την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους.

Διαχείριση χρώματος

Το Photolab χρησιμοποιεί custom icc profiles για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλοί πελάτες μπορεί να δουν διαφορές μεταξύ της οθόνης τους και των εκτυπώσεων. Αυτό είναι λογικό, εάν η οθόνη δεν είναι καλιμπραρισμένη με το κατάλληλο σπεκτοφωτόμετρο. Το αποτέλεσμα των εκτυπώσεων είναι συνήθως κοντά στο 90% σε σχέση με το αρχείο. Στην επόμενη παράγραφο μπορείτε να διαβάσετε πώς να ελέγξετε το περιβάλλον εργασίας σας, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Έλεγχος οθόνης

Μπορείτε να ελέγξετε την οθόνη σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Κατεβάστε το αρχείο “Monitor Test” επιλέγοντας στο κεντρικό μενού του site μας την ενότητα “Υπηρεσίες” > “Downloads/Τιμοκατάλογος”.

Καλέστε μας προκειμένου να σας στείλουμε το αντίστοιχο αρχείο εκτυπωμένο, εντελώς δωρεάν εντός Ελλάδας. Σε περίπτωση αποστολής του Monitor Test στο εξωτερικό, επικοινωνήστε μαζί μας για το κόστος αποστολής.

Μόλις το λάβετε, συγκρίνετέ το με αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Σημειώστε ότι οι φωτιστικές συνθήκες του χώρου σας, θα πρέπει να είναι σταθερές και ιδανικά ανάμεσα σε 5000Κ με 5500Κ καθώς και σε ένα εύρος μεταξύ 80 με 120cd/m².

Εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ αρχείου και εκτύπωσης, τότε σίγουρα η οθόνη σας χρειάζεται καλιμπράρισμα με ειδικό όργανο. Το Photolab μπορεί να αναλάβει το καλιμπράρισμα της οθόνης σας στα γραφεία μας στον Χολαργό, κατόπιν συνεννόησης.

Μετατροπή icc profiles

Στο Photolab μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα διαθέσιμα icc profiles για όλα μας τα υλικά. Μόλις κατεβάσετε κάποιο icc profile, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “εγκατάσταση”. Στη συνέχεια, στο Photoshop επιλέξτε από το μενού “Edit” – “Convert to Profile”. Στο αναδιπλούμενο μενού θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα profiles. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και κάντε κλικ στο “preview” ώστε να δείτε τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν. Στη συνέχεια πατήστε “ΟΚ” και αποθηκεύστε ξανά το αρχείο.

Ποιοτικός έλεγχος κατά την παραλαβή

Κατά την παραλαβή από την εταιρεία μας, σας προτείνουμε να δείτε την παραγγελία σας, προκειμένου να επιβεβαίωσετε ότι σας παραδίδεται σε άριστη κατάσταση, χωρίς καμία φθορά. Μετά την παραλαβή της παραγγελίας σας, η εταιρεία μας δεν φέρει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Πολιτική παραλαβής πρωτοτύπων (για επικόλληση / ψηφιοποίηση)

Στο Photolab διαχειριζόμαστε με απόλυτη προσοχή τα πρωτότυπα που μας παραδίδονται από τους πελάτες μας, προκειμένου είτε να επικολληθούν σε κάποια άκαμπτη επιφάνεια, είτε να ψηφιοποιηθούν.

Κατά την παράδοση των πρωτοτύπων σας στην εταιρεία μας, θα χρειαστεί να υπογράψετε ένα έγγραφο παράδοσης / παραλαβής με το οποίο επιβεβαιώνετε ότι τα παραδίδετε με δική σας ευθύνη, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα αστοχίας κατά την διαδικασία της επικόλλησης ή ψηφιοποίησης, λόγω τεχνικού προβλήματος ή εξωγενούς παράγοντα (π.χ. διακοπή ρεύματος), η οποία μπορεί να επηρεάσει την διαδικασία και εν μέρει την αρτιότητα του πρωτοτύπου.