Skip to main content

Το εργαστήριο

Το Photolab είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα εργαστήρια. Ιδρύθηκε το 1979 από το Νίκο Ακτίδη, έναν μεγάλο πρωτοπόρο και οραματιστή. Η επόμενη γενιά έχει αναλάβει πλέον τα ηνία. Το Photolab ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή, από τις μέρες της αναλογικής φωτογραφίας μέχρι την σημερινή ψηφιακή εποχή και θεωρείται από όλους ως το πιο εξοπλισμένο και εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Τα πρώτα μας βήματα ξεκίνησαν την εποχή της απόλυτα αναλογικής φωτογραφίας. Στα τέλη του 80, το Photolab θεωρούνταν ήδη ως ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ελλάδα. Στα μέσα του 90 αποφασίσαμε να προσθέσουμε ψηφιακό εξοπλισμό και υπηρεσίες, πολύ πριν η ψηφιακή εποχή ανατείλει για τα καλά. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο εξοπλισμός, η δομή και οι υπηρεσίες μας άλλαξαν άρδην. Η αναλογική εποχή πέρασε στην ιστορία και η νέα ψηφιακή έχει γίνει ήδη μέρος της καθημερινότητας μας!

Στα μέσα του 1987 η εταιρεία Durst A.G. πιστοποίησε το Photolab για τον εξοπλισμό και τις κορυφαίες υπηρεσίες σκοτεινού θαλάμου. Από το 2014 είμαστε πιστοποιημένο εργαστήριο από την εταιρεία ChromaLuxe. Την ίδια χρονιά λάβαμε διάκριση για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας μας από το awwwards.com, μία μεγάλη τιμή για όλη την ομάδα μας. Το 2017 γίναμε το πρώτο πιστοποιημένο εκτυπωτικό κέντρο T.C.P.C. στην Ελλάδα από την εταιρεία Tecco, έχοντας μάλιστα πετύχει κορυφαία αποτελέσματα στα test prints μας. Το 2019 λάβαμε την πιστοποίηση από την εταιρεία Ilford ως Ilford Certified Print Partner και από το 2020 είμαστε Hahnemuehle Certified Studio!

Πίσω στο παρελθόν, το 1992 εγκαταστήσαμε το πρώτο ink jet plotter στην Ελλάδα. Στα μέσα του ’90, το πρώτο κορυφαίο film recorder της Kodak και το 1999 το πρώτο Durst Lambda 130, τον καλύτερο εκτυπωτή σε φωτογραφικό χαρτί στον κόσμο. Το 2008 ξεκινήσαμε πρώτοι να εφαρμόζουμε τη μέθοδο εκτύπωσης UV απευθείας σε υλικά όπως το ακρυλικό. Το 2014 γίναμε το πρώτο Certified ChromaLuxe Lab καθώς και το πρώτο εργαστήριο που απέκτησε δικό του CNC router.

Διαθέτουμε κορυφαίο εξοπλισμό που μπορεί άνετα να συγκριθεί με τον αντίστοιχο κορυφαίων εργαστηρίων ανά τον κόσμο. Οκτώ διαφορετικοί εκτυπωτές, ψηφιακό κοπτικό μηχάνημα CNC, πρέσσα θερμομεταφοράς μεγάλων διαστάσεων, μηχανές επικόλλησης και πλαστικοποίησης, μαζί με κορυφαίους Η/Υ, scanners και όργανα διαχείρισης χρώματος, εγγυώνται ότι κάθε σας εργασία θα έχει κορυφαία ποιότητα.

Η ομάδα μας χαρακτηρίζεται από την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και ο βασικός μας στόχος είναι η φιλική εξυπηρέτηση και η κορυφαία ποιότητα των υπηρεσιών μας. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε σας προσδοκία.

45

ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

5

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

8

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ

50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

"..our Product Managers Rainer Manger and Max Angerbauer are hard headed, typical German engineers who are difficult to impress! But they are really impressed with your outstanding TCPC certification prints.."

Florian KoehlerTecco GmbH | Germany

“..Universal Woods is very satisfied with the work that Photolab is doing by actively promoting our product in the greek market in a very professional and consistent way. Photolab is proving to be a worthy ambassador of our brand..“

Erik WiegmanManaging Director ChromaLuxe | Belgium

“..εκτιμώ την κορυφαία ποιότητα και τον επαγγελματισμό τουςI Για άλλη μία φορά θα ήθελα να αναγνωρίσω την δουλειά όλων των ανθρώπων που εργάζονται στο παρασκήνιο, για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε εμείς την τελειότητα στη δουλειά μας.."

Μαρίνα ΒερνίκουArtist | Greece

“..Photolab is a unique experience for me! The first approach is the quality of people that make the company and the second in the way they do their job. I am very happy to these people who understand me and protects my work with such sensitivity..“

Francois L’ HotelPhotographer | France

“..I firmly believe each artistic project should be a seamless marriage of tradition and innovation. When I first gazed at the samples of metal print on aluminium it blew me off completely..“

Marjan KrebeljArtist | Slovenia

“..Το Metal Print είναι η πιο εντυπωσιακή μέθοδος εκτύπωσης που έχω συναντήσει. Κορυφαία ποιότητα και καταπληκτική χρωματική απόδοση. Πρέπει να το δοκιμάσετε.."

Κατερίνα ΒαφιάPhotographer | Greece

"..ευχαριστώ την ομάδα του Photolab. Το Metal Print ήταν μία μοναδική εμπειρία για εμένα. Όλοι τους κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι επαγγελματίες.."

Αντώνης ΕλευθεράκηςPhotographer | Greece

Πιστοποιήσεις

Certified Lab /

  • Hahnemuehle
  • Ilford
  • Tecco
  • ChromaLuxe
  • Durst

Η πιστοποίηση των εταιρειών Ilford, Tecco, ChromaLuxe, Durst και Hahnemuehle, είναι μία διαδικασία ποιοτικού ελέγχου των εργαστηρίων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Με τη διαδικασία αυτή παροτρύνονται τα εργαστήρια να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, μέσα από διαδικασίες διαχείρισης χρώματος. Οι πιστοποιήσεις αυτές εξασφαλίζουν ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο προσφέρει κορυφαία ποιότητα στους πελάτες του και με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζει και επιβραβεύεται για το σύστημα διαχείρησης ποιότητας που χρησιμοποιεί.